Skip to content
Bel direct 077-3983000
Het team van het Familierechthuis

Het team v.l.n.r.: Linda Zanders, Nancy Hermans, Stéphanie Hoppers en Aniek Hendriks.

Ons team heeft jarenlange ervaring in personen- en familierecht en weet met grote vakkennis en integriteit telkens de juiste balans te vinden tussen betrokkenheid en zakelijkheid.

Stéphanie Hoppers is advocaat, lid van de Vfas (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators) en lid van VNJA (Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten).

Stéphanie heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Personen- en Familierecht
Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Nancy Hermans is scheidingsspecialist, (familie)mediator en registermediator in het MfN-register(voormalig NMI-register), een door de markt en de Rechtspraak erkend kwaliteitsregister voor mediators. Daarnaast is zij coach binnen het programma De Kinderen Scheiden Mee. Een coach van De Kinderen Scheiden Mee levert een bijdrage aan het voorkomen en/of verminderen van problemen die voortvloeien uit de scheiding. Ook helpt deze de verwerking van de scheiding zo goed mogelijk op gang te brengen bij kinderen in scheiding. De methodiek is ontwikkeld om de communicatie tussen ouders en kinderen te verbeteren, waardoor er meer begrip ontstaat zowel vanuit de ouders als vanuit de kinderen.

Nadat Stéphanie Hoppers en Nancy Hermans samen jarenlang op een advocatenkantoor in Venray werkzaam zijn geweest, hebben zij op 1 november 2013 de deuren van Het Familierechthuis in Horst geopend. Zij hebben nadrukkelijk gekozen voor een persoonlijke en laagdrempelige benadering van de personen- en familierechtpraktijk.

Mede daardoor heeft medio 2016 advocaat Linda Zanders zich bij Het Familierechthuis aangesloten. Zij heeft een passie voor het personen- en familierecht en heeft op dit rechtsgebied inmiddels jarenlange ervaring. Linda hecht waarde aan een op de persoon en situatie afgestemde aanpak en vindt het belangrijk dat cliënten zich bij haar op hun gemak voelen. Zij is open en toegankelijk en weet het juridische goed te verwoorden in begrijpelijke taal.

Linda heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied ‘Personen- en Familierecht’ geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen om zo haar cliënten optimaal van dienst te kunnen zijn.

In juni 2021 sloot advocaat Aniek Hendriks zich bij het Familierechthuis aan om het team nog meer slagkracht te geven. Na jarenlang als jurist werkzaam te zijn geweest, heeft zij de overstap gemaakt naar de advocatuur. Aniek heeft aandacht voor de persoon achter het juridisch probleem, waardoor het personen- en familierecht haar zeer goed ligt. Het is voor haar belangrijk dat cliënten zich gehoord voelen, maar vooral dat ze begrijpen wat er op juridisch vlak speelt en wat hun mogelijkheden zijn.

Ook Aniek heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied ‘Personen- en Familierecht’ geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen om zo haar cliënten optimaal van dienst te kunnen zijn.

Jurist Lieve Boot is sinds 2022 onderdeel van het Familierechthuis. Lieve heeft de opleiding HBO-Rechten afgerond aan de HAN University of Applied Sciences. Met haar scriptie heeft zij onderzoek gedaan naar het toepasselijke huwelijksvermogensregime bij echtscheidingen met een internationaal karakter, wat met name tegenwoordig een steeds actueler onderwerp is.

Lieve vindt het ontzettend belangrijk dat de belangen van de cliënt voorop worden gesteld en dat cliënten zich gehoord voelen. Zij heeft pas een goed gevoel als een ander goed geholpen is. Dit maakt dat zij zich als juridisch ondersteuner altijd volledig in zal zetten.

Het team wordt gecompleteerd door jurist Shanthi Theunissen. Zij is afgestudeerd aan de Juridische Hogeschool Avans & Fontys te Tilburg in het personen- en familierecht. In haar scriptie is de nieuwe wet ‘De beperkte gemeenschap van goederen’, die sinds 1 januari 2018 van kracht is, aan de orde gekomen.

Shanthi vind het belangrijk dat cliënten zich gehoord voelen. In het personen- en familierecht gaat het over individuele belangen die tegelijkertijd samengaan met een heleboel emoties. Hierdoor is het vaak moeilijk om rationele beslissingen te nemen. De advocaten en mediators van ‘Het Familierechthuis’ leven zich in, begrijpen de emoties van hun cliënten en zorgen ervoor dat ze zich gehoord voelen. Tegelijkertijd zijn ze zakelijk, om op die manier de gewenste resultaten voor hun cliënten te kunnen behalen. Shanthi levert hier graag een bijdrage aan.

Samen vormen wij een professioneel en goed op elkaar ingespeeld team dat op eigentijdse wijze emotioneel beladen situaties tot een goed einde weet te brengen. Bij alles wat het team van Het Familierechthuis doet, staat uw belang voorop!

Neem gerust contact met ons kantoor op voor een geheel vrijblijvend en gratis informatiegesprek. Daarin kunnen wij onze werkwijze aan u uitleggen en u alvast van een eerste advies voorzien. U kunt het zien als een kennismaking met Het Familierechthuis, zodat u zelf kunt ervaren of onze dienstverlening bij u past.

De deur van Het Familierechthuis staat voor u open!

Bezoekadres

Venrayseweg 89
5961 AE Horst

Bezoekadres

Dorpsstraat 78A
5851 AL Afferden
(op afspraak)

Postadres

Venrayseweg 89
5961 AE Horst

Back To Top