Skip to content
Bel direct 077-3983000

U heeft een ingrijpend besluit genomen: u en uw partner gaan uit elkaar. Aan zo’n stap is uiteraard heel wat voorafgegaan. Er zijn vaak kinderen bij betrokken, wat het allemaal emotioneler en gecompliceerder maakt. Er moet ineens veel geregeld worden. Waar gaat u wonen? Waar gaan de kinderen wonen? Hoeveel alimentatie moet en kan er betaald worden? Hoe moeten de bezittingen en schulden verdeeld worden?

Bij de beëindiging van een geregistreerd partnerschap dienen nagenoeg dezelfde zaken geregeld te worden als bij de beëindiging van een huwelijk. Het geregistreerd partnerschap kan echter in sommige gevallen wel zonder tussenkomst van een rechter officieel worden beëindigd, dit in tegenstelling tot de beëindiging van een huwelijk. Mochten er echter minderjarige kinderen bij betrokken zijn, dan bent u alsnog verplicht om het geregistreerde partnerschap via de gerechtelijke weg te doen beëindigen. De procedure van een beëindiging van een geregistreerd partnerschap is gelijk aan de procedure van een echtscheiding.

Wilt u meer weten over de gang van zaken bij de beëindiging van een geregistreerd partnerschap? Of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij ondersteunen u graag met juridisch advies. Wordt u liever zelf gebeld? Laat dan via het contactformulier uw telefoonnummer achter.

U kunt ook vrijblijvend langskomen op ons gratis inloopspreekuur.

Back To Top