Skip to content
Bel direct 077-3983000

‘Internationale Dag van AMBER Alert’ | 13 januari

Morgen, 13 januari 2024, is het de Internationale Dag van het AMBER Alert. Jaarlijks wordt op deze dag wereldwijd aandacht geschonken aan AMBER Alert initiatieven voor vermiste kinderen in levensgevaar.

Ieder paar ogen telt.

In 1966 werd op deze dag de negenjarige Amber Hagerman ontvoerd uit Texas. Enkele dagen later werd zij vermoord teruggevonden. De moord op de negenjarige Amber heeft geleid tot de totstandkoming van het AMBER alert in de Verenigde Staten. Later volgde AMBER Alert Nederland. Deze organisatie was één van de initiatiefnemers van AMBER Alert Europe, dat als overkoepelend netwerk voor alle AMBER Alert systemen in Europa moest dienen. Sinds 23 november 2021 heeft Stichting Amber Alert Europe het AMBER Alert in Nederland overgedragen aan de Nederlandse Politie.

Een AMBER Alert is een landelijk waarschuwingsbericht, dat wordt uitgestuurd als de politie vreest voor het leven van een vermist kind. U herkent een dergelijk bericht in de Burgernetapp aan de oranje kleur en de titel AMBER Alert. In tegenstelling tot een normale Burgnetactie wordt een AMBER Alert op zoveel mogelijk manieren getoond: media, social media, reizigersinformatie, betaalautomaten, digiborden etc.

#AMBER-Alert #Burgernet #kinderen #vermissing #kinderrechten #waarschuwingsbericht

Back To Top