Skip to content
Bel direct 077-3983000

Woningproblematiek na scheiding

Het vinden van een huis kan in de huidige woningmarkt een lastige opgave zijn. Ook in het kader van een scheiding kan dit tot problemen leiden. Uit een recent onderzoek van de vFAS  is gebleken dat de woningproblematiek zelfs (zeer) zorgelijke vormen begint aan te nemen. Steeds vaker zijn scheidende partners genoodzaakt om langere tijd in één huis te blijven wonen, of hun intrek te nemen bij bekenden, dan wel in een tijdelijke (vakantie)woning. Vooral bij scheidingen waar de onderlinge verhoudingen door omstandigheden al bemoeilijkt zijn, of scheidingen waar kinderen bij betrokken zijn, kan dit grote impact hebben.

Gemeenten en/of woningcorporaties geven, anders dan voorheen, ook vaak geen urgentieverklaringen meer af voor het vinden van een huurwoning bij scheiding. Dit komt doordat daar simpelweg te weinig woningen voor beschikbaar zijn.

Het is nu dus belangrijker dan ooit om te proberen samen afspraken te maken over de woonsituatie tijdens en na de scheiding. Graag helpen wij u daarbij. Wij kunnen geen urgentieverklaring of woning voor u regelen, maar wel met u meedenken.

Mocht het onverhoopt niet lukken om met met uw (aanstaande) ex-partner tot afspraken te komen over de woonsituatie, dan kunnen wij u bijstaan in een procedure betreffende het huurrecht of de (tijdelijke) voortzetting van het woongenot dan wel overname van uw koophuis. Graag informeren wij u omtrent uw rechten en mogelijkheden.

Back To Top