Skip to content
Bel direct 077-3983000

Pilot piket-mediation

De huidige ontwikkelingen waarin het belang van oplossingsgericht werken in echtscheidingsprocedures wordt benadrukt, werkt reeds door in de rechtspraktijk. Bij de rechtbank Limburg – het arrondissement waarin het kantoor van Het Familierechthuis zich bevindt –  uit zich dit middels de pilot ‘piket-mediation’. Pikte-mediation kan tijdens de mondelinge behandeling van een verzoek tot het treffen van voorlopige voorzieningen worden aangeboden aan partijen. Stemmen zij in met het aanbod, dan krijgen partijen de gelegenheid om onder begeleiding van een onafhankelijke mediator te proberen samen hun conflicten op te lossen. De rechter schorst daarvoor de zitting.

Bij piket-mediation gaan partijen, in een snelle mediation van circa anderhalf uur, onder leiding van de mediator in de rechtbank in gesprek om te kijken of er toch nog overeenstemming bereikt kan worden. De advocaten van partijen mogen daarbij aanwezig zijn, maar dat hoeft niet. Lukt het partijen om er alsnog samen uit te komen, dan mogen zij de rechter van de uitkomst op de hoogte brengen. Lukt het onverhoopt toch niet, dan blijft de inhoud van het gesprek voor de rechter geheim.

Ook Het Familierechthuis verleent haar medewerking aan deze nieuwe ontwikkelingen. Waar mediation bij ons reeds hoog in het vaandel staat en de belangen van kinderen al zo veel mogelijk voorop worden gesteld, kunt u ook onze mediators tegenkomen in de rechtbank Limburg voor piket-mediation. Inmiddels wordt beoordeeld of deze pilot wordt voortgezet en de piket-mediation een vast karakter gaat krijgen binnen de rechtspraak. Wij houden u hiervan op de hoogte.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van mediation tijdens of voorafgaand aan een echtscheidingsprocedure? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via 077 – 398 3000 of info@familierechthuis.nl.

Back To Top